Race-rapport Namsenfjord Ultra Triathlon 2020

Namsenfjord Ultra Triathlon 2020 ble arrangert med PlusCamp Namsos som arena og skifteområde med 6 deltakere fordelt på 3 distanser. Dette var 2. året ultratriatlonet ble arrangert i Namsos. Etter en sommer med mye fint vær og varme temperaturer endret været seg til kjølig vindretning og en del regn uken før start som første til at arenaen for konkurransen ble flyttet fra Spillum og til PlusCamp Namsos på Øra. Dermed ble også trasene for svøm, sykkel og løp endret noen dager før løpshelgen.

Fredag kom og kvelden før var det racebrief på arenaen. Dagen hadde vært værmessig dårlig med øsende regn og 11 grader. Vanntemperaturen kl. 20 viste 12,7 grader og etter gjennomgang med alle deltakere og støtteapparat ble det enighet om at svømmedistansene ble overholdt med 2 km/4 km/8 km. Værvarslet så mer lovende ut for lørdag ifht sykkel og løp med oppholdsvær og ca. 15 grader.

Lørdag kom og de første var på plass kl. 05.30 før racestart for hel og halv ultradistanse kl. 07:00. Vanntemperaturen lå nå på 12 grader og ca 11 grader i lufta og en del regn og lavt skydekke.

Alle kom gjennom svømmingen på imponerende vis i det kalde vannet, selv om flere opplevde det som ekstra krevende. Det var 2-3 funksjonærer tilstede og helsefaglig kompetanse som snakket med og vurderte alle deltakere under «australian exit# – opp av vannet og runde flagg på land) for hver runde.

Og en etter en var utøverne på tur gjennom T1 og ut i sykkel-løypa. Og værforholdene som kulle bedre seg endret seg bare til det mer krevende slaget. Med kald vind fra nord-vest, 10-12 grader og regnvær gjennom hele dagen og kvelden ble det særs krevende forhold på sykkel langs veiene. Mye vann i veibanen og spesielt i hjulsporene krevde mye ekstra krefter og fokus av deltakerne. Det ble mange pauser og klesskift og inntak av næring, spesielt for deltakerne på de lengste distansene.

For kvart ultra var det selvsagt like krevende forhold, men deltakerne gikk på med krum hals og gjennomførte sterkt under kanskje de tøffeste forholdene ila helgen ifht vind og regn.

Utpå kvelden på lørdag kunne de 3 deltakerne på hel og halv distanse endelig oppleve et par timer med oppholdsvær og mindre vind ute i sykkelløypa. Men så kom senkvelden og tykk tåke kom sigende nedover dalen og gjorde etter hvert sykling langs veiene uforsvarlig og det ble en «ufrivillig tåke-karantene» frem til siste 65 km kunne sykles fra kl. 04:50 og utover morgenen.

Søndags morgen og løpingen startet med lettskyet vær, morgensol og en god bris fra øst. Det ble en tung, men flott løpeetappe utover formiddagen. Like før midtveis i løpeetappen ble det gjort en vurdering ifht om hele løpeetappen burde gjennomføres grunnet total tidsbruk (samt lang pause på natta), de krevende forhold på svømming og sykkel lørdag og med tanke på å unngå skader eller sykdom. Arrangøransvarlig og støtteapparatet besluttet da å korte ned løpedistansen til 44 km, noe deltakerne ikke akkurat la inn protest på.

Tross krevende forhold gjennom årets Namsenfjord Ultra Triathlon opplevdes det god sportsånd, godt samhold, et engasjert og serviceinnstilt støtteapparat og smilet satt løst hos alle gjennom helga.

Vi ønsker å takke alle deltakere, et fantastisk støtteapparat og alle som var innom og heiet på i løpet av helga!

Og ikke minst en stor takk til Namsos Sykkelsenter AS som stilte telt og beachflagg til disposisjon, Namdalsavisa som dekket hele arrangementet og ikke minst PlusCamp Namsos/MN Vekst AS som stilte arena til vår disposisjon og som ordnet med både diplom og premier til deltakerne på hel ultradistanse!

Resultatliste (totaltid – fra start til målgang):

Hel Ultra (8 km svøm/350 km sykkel/44 km løp):

  1. Stephan Schuler – Namsenfjord Triatlonklubb                31:16:00
  2. Geir Hanslien – Namsenfjord Triatlonklubb                     31:42:00

Halv Ultra (4 km svøm/180 km sykkel/42 km løp):

  1. Roger Nilsen – Namsenfjord Triatlonklubb                       17:06:00

Kvart Ultra (2 km svøm/85 km sykkel/21 km løp):

  1. Martin Unsgård – Byneset IL                                              04:47:00
  2. Geir Håvard Sæther – Namsenfjord Triatlonklubb           06:11:00
  3. Harriet Engesvik – Namsenfjord Triatlonklubb                 07:23:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *