Oppdatering Namsenfjord Ultra Triathlon 2020

Velkommen til Namsenfjord Ultra Triathlon 2020 (25. – 26. juli):

Grunnet lavere temperaturer på dag/natt de kommende dagene frem til racestart lørdag er det besluttet at arena og traseer for Namsenfjord Ultra Triathlon 2020 flyttes fra Spillum til vår aktivitetsarena på Øra (PlusCamp Namsos).

Vanntemperaturen er avgjørende for denne endringen da temperaturen på Øra vil være 2-3 grader høyere enn på Spillum. Vanntemperatur Øra tirsdag måler 15,7 grader. Arenaen på Øra ligger skjermet til og gir en trygg og flott ramme rundt ethvert triatlonarrangement.

Transition/skifteområde:

Befinner seg inne på PlusCamp Namsos sitt område hvor det vil være oppstillingsplass for sykkel og skifteutstyr. Mulighet for å parkere bil i umiddelbar nærhet.

Skifteområdet vil ha et lite område hvor det vil settes opp tak med duk slik at en kan være litt beskyttet for evnt nedbør og hvor en kan plassere en stol eller lignende. Det er lov å skifte/hvile under duken.

Det vil også være tilgjengelig vanndunker, litt frukt og enkel bevertning, håndsprit og tørkepapir i skifteområdet. Alle skal holde minimum 1 meters avstand og følge de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern fra helsemyndigheter og Norges Triatlonforbund.

Løypebeskrivelser (kartutsnitt sykkel og løp – se webside/FB):

Svømming:

Svømmeetappen går inne på Øra i relativt grunt vann og uten båttrafikk eller andre hindringer. En lengde utgjør 375 meter (altså 750 meter t/r). Det er påbudt med våtdrakt på alle distanser. Det anbefales også bruk av svømmebøye (kan evnt lånes). Det er tillatt med hansker og sokker (neopren).

Ved hver vending skal utøveren ut av vannet og runde flagg på hver side (såkalt «australian exit»).

Hel Ultra – 10 runder

Halv Ultra – 5 runder

Kvart Ultra – 2 ½ runde (start svømming på motsatt side av skifteområdet)

Sykkel:

Det sykles fra skiftesone og ut på riksveien i retning Overhalla/Grong. Ta av fra riksveien rett før Meosen bru (ca. 9,5 km fra sykkelstart) og en følger sidevei opp til Skage og svinger høyre ut på riksveien igjen i retning tilbake mot Namsos og Øra.

Det vendes inne på PlusCamp Namsos rundt rundkjøringen og ut på samme trase.

Sykkeltraseen vil merkes med skilt. Traseen er 21 km lang.

Hel Ultra – 16 runder

Halv Ultra – 8 runder

Kvart Ultra – 4 runder

Løping:

Det løpes fra skiftesone og ut på løpeløypa som måler 2,4 km. Løypa går på grusvei og skogssti i et skjermet område. Løypa vil merkes med skilt. Ved vending skal det løpes inn mot skifteområdet og rundt rundkjøringen inne på campingen.

Hel Ultra – 35 runder

Halv Ultra – 17 runder

Kvart Ultra – 9 runder

Informasjon og tips til deltakerne:

  • Selv om arena og traseer er endret som beskrevet, gjelder retningslinjer og regler for arrangementet som beskrevet i den opprinnelige invitasjonen (viktig at alle leser dette).
  • Alle deltakere må delta på obligatorisk racebrief fradag kl. 20:00 (hvis du av god grunn ikke kan delta så ta kontakt for annen avtale ifht brief/gjennomgang).
  • Endringer i starttidspunkt: Hel Ultra vil starte lørdag kl. 07:00, mens Halv og Kvart starter kl. 09:00.
  • Våtdrakt er påbudt og det vil være tillatt bruk av neopren hansker og sokker for de som føler behov for dette. Svømmebøye er anbefalt (kan evnt lånes, ta kontakt ved behov).
  • Se til at sykkel er i orden, har godt funksjonelle bremser og at hjelm er hel og intakt.
  • Det anbefales rødt lys bak og hvit lys foran under sykkeletappen og spesielt for de som kjører Hel Ultra som vil måtte påregne å sykle på sen kveld/natt.
  • Deltakeravgift vippses til 93002085.
  • Ved spørsmål ta vennligst kontakt pr. mail namsenfjordtriatlon@gmail.com eller på telefon 93002085 (Geir Hanslien).

Velkommen:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *