Racerapport fra Namsen Rundt Ultra 50.3K 2020

Namsen Ultra Run 50,3k gikk av stabelen i helga. Mange deltagere, mange supportere, følgere og en hel drøss av debutanter. Dette er veldig moro og vi ser oppslutningen er økende. Vi fikk deltager fra Steinkjer og Stjørdalen fra Hell Ultra klubb som stilte opp. Tilbakemeldingen var kun positiv. De skrøt av arrangementet, løypa, skiltinga, oppfølgingen og omgivelsene. De lovte å komme tilbake neste år, og da skal de ta med flere fra klubben.

Når det er sagt så var det 5 fra Stjørdal Ultraklubb som var påmeldt men kun 1 som stilte opp. Dette var ulike årsaker. Vi hadde også forfall på 2 i fra vår klubb som ikke kunne stille til start, men skal løpe senere i sommer ( dette er for andre også fult mulig å gjøre, ja man får finishertrøye så lenge man gjør det innenfor kalenderåret). 2018 var vi 5, med 4 som fulførte. 2019 var vi 3 som stilte og fulførte. Til tross for 6 som meldte frafall, var vi i 2020 9 stk som har løpt i år.Dette er kjempebra og dette må vi glede oss over fremgangen!

Når det gjelder strava og få det registrert på segementet. Her har vi en utfordring som vi må løse til neste år. Det er flere som har rapportert å ikke få seg registrert seg på segmentet “Namsen ultra run 50,3k.” Bedre skilting og en tydeligere briefing kan være løsningen.

Når det gjelder intervallstarten som vi hadde idag, funket dette neste perfekt. Vi ser at en hurtig løper ble sendt ut tidlig i gruppa. Dette er litt uheldig, da dette gjør opp følgingen bli vanskelig, da strekket fra resten av gruppa blir stor. Dette medførte at en utøver ikke fikk overrekking av trøya og arr var enda ikke inn i målområdet.

Forslag til løsning er at arrangøren ikke løper på konkurransedagen, og/eller sette opp løpere etter estimert tid. Bortsett fra dette tilfelle ser det ut som vi klarte å holde en bra gruppe. Løperne kom inn i en jevn strøm og man klarte å ta de i mot i målgang, gi de den oppmerksomheten de fortjener.

Overrekking av trøya som en seremoni for hver enkelt fulførte utøver, synes undertegnede var en fin markering og ønsker å fortsette med det. Hvis ikke noen har innvendinger på det. Undertegnede vil beklage at i overrekkelsen tok utøverne i handa. Dette er ikke lov ifølge koronainstruksene og beklager så mye for det.

Resultatliste 2020

 1. Jørgen Slettvold Tellefsen 4:29:50 Hell Ultraklubb
 2. Jan Olav Dagsvik 4:09:23
 3. Geir Håvard Sæther 4:59:30 Namsenfjord Triatlonklubb
 4. Roger Nilsen 5:23:34 Namsenfjord Triatlonklubb
 5. Stephan Schüler 5:20:17 Namsenfjord Triatlonklubb
 6. Nina Camilla Arnesen 5:15:19 Namsenfjord Triatlonklubb
 7. Anna Josefine Kvaløsæter 5:24:32 Namsenfjord Triatlonklubb
 8. Bård Ole Thorsen 3:47:30 Namsenfjord Triatlonklubb
 9. Geir Hanslien DNS Namsenfjord Triatlonklubb
 10. Andreas M. Wåle DNS
 11. Jørgen Haukø Skorstad 5:39:00 Flesktrim IL
 12. Heidi Katerine Brathlie DNS Namsenfjord Triatlonklubb

– Bård Ole Thorsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *